top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Twin-Block fogszabályozó

Frissítve: 2022. szept. 14.



A Twin-Block egy kivehető bimaxilláris fogszabályozó készülék, ami azt jelenti, hogy mindkét állcsonton egyszerre fejti ki a hatását, önmagában nem, csak párban működik. Segítségével korrigálható az alsó állcsont alulfejlettsége, vagy hátra helyeződése.


A hordási ideje megegyezik a többi funkcionális (bimaxilláris) kivehető készülékkel, ami 10-12 hónap, napi minimum 12 óra viselés mellett.


Előnye, hogy csak evéshez szükséges kivenni, a beszédet és az ivást nem zavarja, miután az alsó és felső fogívre rögzített részek nincsenek összekapcsolva, ezáltal viszonylag kényelmes a mindennapi hordása.


Twin-Block fogszabályozó esetén nagyon fontos, hogy időben kezdjük el a kezelést, amíg az állcsontok növekedése folyamatban van. Mindenképp érdemes rendszeresen konzultáni fogszabályozó szakorvossal, amennyiben rendellenesnek látja gyermeke állcsontjainak vagy fogainak helyzetét.


Tisztítás:


A készülék tisztítása nagyon egyszerű: minden használat után fogkefével és fogkrémmel alaposan meg kell tisztítani. Ha szükséges - és néha javasolt - fertőtlenítő szappannal és langyos vízzel is megtisztítható a készülék. Ezután javasolt egy alapos öblítés és fogkevés-fogkrémes áttisztítás. Javasoljuk még a fogszabályozó tisztító vagy műfogsor tisztító tablettákat is. A forró víztől óvjuk a készüléket!


188 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page