top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Rögzített fogszabályozó készülék

Frissítve: 2022. szept. 11.


A rögzített fogszabályozó készülékek a fogak külső felszínére ragasztott bracketteket és az azokat összekötő íveket jelenti. Ezeket a típusú készülékeket mindig maradó fogakon, de nem minden esetben a teljes fogváltás után használjuk.

Esztétikumát tekintve van fém és esztétikus változata. Emellett csoportosíthatjuk a brackettek ívbefogása szerint is, e tekintetben van hagyományos és önligírozó változat.


Hordási ideje széles skálán mozog, a szükséges fogmozgatás komplexitásától függően. Jó hír, hogy tinédzser kortól kormegkötés nélkül használható, döntőrészt saját fogazaton.


Segítségével torlódást, résességet, harapáseltérést és vertikális eltéréseket egyaránt sikerrel kezelünk.


Tisztítás:

A rögzített készülékek esetén fokozottan figyelni kell arra, hogy a fogakat a brackettek körül is alaposan megtisztítsuk. Ennek alapfeltétele az étkezések utáni alapos fogmosás. Ezt érdemes speciális, fogszabályozó készülékhez ajánlott fogkefével és egycsomós fogkefével végezni. Emellett mindenképp javaslom naponta legalább egy alkalommal a fogköztisztító és a fogselyem használatát.

Rögzített készülékes kezelések során, a fogkőképződés és lerakódás mértékétől függően 3-6 havonta airflow-val egybekötött fogkőeltávolítás mindenképp javasolt.

178 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page