top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Láthatatlan sínes fogszabályozó


Az elmúlt évek nagy úttörője a láthatatlan sínes fogszabályozó készülék. Ez egy 3D nyomtatott mintára készülő átlátszó, vékony sín, amit a páciens 2 hétig hord, majd cseréli a következőre. Minden egyes sínnel adott fogmozgatást végzünk.


A sín teljesen átlátszó és bármikor kivehető, így a fogszabályozás teljes ideje alatt garantált az esztétikus megjelenés. Fontos, hogy ezen típusú kezelés során kiemelt szerepe van a páciens kooperációjának, hiszen minimum 20 óra hordási idő kell a kívánt fogmozgatás eléréséhez.


Az esztétikus megjelenés mellett a másik nagy előnye, hogy a fogtisztítás egyszerű és nem igényel különösebb kiegészítő eszközöket. Az étkezési szokásokon sem kell változtatnia az ezt választó pácienseknek, hiszen evés előtt a sínt kivéve ugyanúgy lehet étkezni, mint korábban.


Elsősorban kisebb esztétikus kezelésekhez ajánlom, de egyes funkcionális fogmozgatásoknál is bizonyított már számos alkalommal.


Tisztítás:

Mivel a síneket minden étkezés előtt ki kell venni, így a fogak tisztítása a megszokott módon történhet. Arra mindenképp szeretném felhívni a figyelmet, hogy a sín visszahelyezése előtt alapos fogmosás szükséges. A síneket elegendő tiszta vízzel leöblíteni és naponta legalább egyszer fogkefével, rajta pici fogkrémmel óvatosan áttisztítani. Javasoljuk még a fogszabályozó fertőtlenítő tablettákat. Forró vízben a sín deformálódhat, ezért a túl magas hőfokú víz kerülendő.


174 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page