top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Frankel fogszabályozó



A Frankel egy kivehető bimaxilláris fogszabályozó készülék, ami egyszerre mindkét állcsonton működik, és általában a prepubertás növekedési csúcs közben használjuk. Segítségével eredményesen korrigálható az alsó állcsont alulfejlettsége, a szűk állcsontok miatti torlódások, és esetenként a bulldog harapás.


A hordási ideje 10-12 hónap, nappali és éjszakai viselés mellett (de minimum 12 óra). Nagy előnye, hogy megfelelő kialakítás és hordási idő mellett elősegíti a csontképződést a kezelt állcsontokon. Ez a fent említett harapáseltérések korrigálásánál elengedhetetlen.


Frankel fogszabályozó esetén nagyon fontos, hogy időben kezdjük el a kezelést, amíg az állcsontok növekedése folyamatban van. Mindenképp érdemes rendszeresen konzultáni fogszabályozó szakorvossal, amennyiben rendellenesnek látja gyermeke állcsontjainak vagy fogainak helyzetét.


Tisztítás:

A készülék tisztítása nagyon egyszerű: minden használat után fogkefével és fogkrémmel alaposan meg kell tisztítani. Ha szükséges - és néha javasolt - fertőtlenítő szappannal és langyos vízzel is megtisztítható a készülék. Ezután javasolt egy alapos öblítés és fogkevés-fogkrémes áttisztítás. Javasoljuk még a fogszabályozó tisztító vagy műfogsor tisztító tablettákat is. A forró víztől óvjuk a készüléket!

594 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page