top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Aktív lemez fogszabályozó


Az aktív lemez egy kivehető fogszabályozó készülék, amit pubertáskor előtt használunk. Általában éjszakai, de egyes esetekben nappali hordásra is javasoljuk.


Azért kapta ezt a nevet, mert a fogszabályozó akril részében található egy csavar, aminek segítségével történik az aktív mozgatás. Segítségével a fogívet kereszt-, vagy hosszirányban tágítjuk, vagy a fogakat kifelé döntjük.


A hordási ideje általában 6-12 hónap, függően attól, hogy a gyermek szorgalmasan hordja-e. A készülék kérhető többféle színben, amit a gyerekek maguk választhatnak ki, ezzel is motiválva őket a kooperációra a kezelés során.


Tisztítás:

A készülék tisztítása nagyon egyszerű: minden használat után fogkefével és fogkrémmel alaposan meg kell tisztítani. Ha szükséges - és néha javasolt - fertőtlenítő szappannal és langyos vízzel is megtisztítható a készülék. Ezután javasolt egy alapos öblítés és fogkevés-fogkrémes áttisztítás. Javasoljuk még a fogszabályozó tisztító vagy műfogsor tisztító tablettákat is. A forró víztől óvjuk a készüléket!


204 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page