top of page
Keresés
  • Szerző képeZöld Fogászat

Önligírozó rögzített fogszabályozó

Frissítve: 2022. szept. 14.


A pár éve megjelentek az önligírozó fogszabályozó készülékek, melyek hamar közkedveltté váltak. A hagyományos megoldással szemben itt nincsenek gumiligatúrák, a bracketeken lévő zár tartja helyén a fogszabályozó ívet.


Ezáltal simább, tisztíthatóbb, kényelmesebb a készülék. Hívjuk lágy erőkkel ható fogszabályozó készüléknek is, mivel lazábban fogja be az ívet a bracketbe, így kisebb a súrlódás, lágyabb erőkkel képes a fogmozgatásra, melyek folyamatosan hatnak a fogakra.

A rendelőmben használt passzív brackettek (Clarity Ultra 3M) mindig lazán rögzítik az ívet, míg az aktív brackettek (Empower 2, Empower C) a kezelés első fázisában lazán, később azonban már szorosan rögzítik az ívet, amely bizonyos esetekben, bizonyos fogmozgatásoknál szükséges lehet.


Anyagát tekintve elérhető a fém változat mellett az esztétikus is, ám fontos, hogy aktív brackettek esetén a zárszerkezet fémből készül az esztétikus változaton is.


Tisztítás:

A rögzített készülékek esetén fokozottan figyelni kell arra, hogy a fogakat a brackettek körül is alaposan megtisztítsuk. Ennek alapfeltétele az étkezések utáni alapos fogmosás. Ezt érdemes speciális, fogszabályozó készülékhez ajánlott fogkefével és egycsomós fogkefével végezni. Emellett mindenképp javaslom naponta legalább egy alkalommal a fogköztisztító és a fogselyem használatát.


Rögzített készülékes kezelések során, a fogkőképződés és lerakódás mértékétől függően 3-6 havonta airflow-val egybekötött fogkőeltávolítás mindenképp javasolt.


309 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page